torsdag 8. januar 2009

Dag 2: Shopping og sightseeing the Doha way!

Gode intensjoner om å komme seg opp tidlig for å starte papirmølla forsvant som dugg for solen, og vi sov til klokka halv tolv. Det hadde vært en lang dag og lite søvn, så det var godt å slappe av litt. Frokost ble det av naturlige årsaker ikke, men vi ruslet ned til en lunsjbuffet av en annen verden. Den som ikke finner noe han liker her, kan bare ha det så godt! Roger fant begeistret ut at de hadde egen pastakokk, så da var dagen reddet for hans del.

Etter lunsj tok vi en runde rundt på hotellområdet. Det bærer preg av at det er vinter og lavsesong, for bassengområdet er avstengt pga. renovering. Det er likevel mulig å sole seg og bade på stranda, men det var litt i kjøligste laget, fant vi ut. Det lå noen sjeler på strandstolene der, men jeg er sikker på de lå der bare på trass. (Noen er sikkert interessert i temperaturer og slikt, og da kan jeg melde at det var 22 grader på dagtid og 18 på kveldstid i går, 7. januar.)

Roger hadde ringt og snakket med Lars Torvik, som bor i Mesaieed. Han og fruen Grete (Uran) ville gjerne ta seg en tur og hilse på. Vi satte oss nede i lobbyområdet og ventet på dem, og da traff vi Gary, en kollega av Roger. Han hadde vært på kontoret, og var ferdig for dagen. Det er flere vi kjenner som bor på dette hotellet, så det er muligheter for sosialt samvær hvis man vil det.

Lars og Grete ankom i sin nye Landrover, med tre englebarn i baksetet. Turen gikk til Villagio Shopping Mall, et kjempestort kjøpesenter i utkanten av Doha. Her kan man både kjøre gondol og stå på skøyter, for det er både kanal og skøytebane. Vi fikk se ishockeytrening mens vi spiste middag på T.G.I. Fridays.

Det var morsomt å vindusshoppe i dyre butikker, men da vi nærmet oss Cartier, Tiffany og Bvlgari, skjønte vi at vi egentlig ikke hadde så mye i den fløyen å gjøre. En trio av burkakledde, fjonge ungpiker hadde derimot klare mål. Vi snudde heller nesen mot H&M, Boots og Virgin Megastore. Gleden ble stor da vi fant ut at de hadde Otrivin på Boots! Roger fikk kjøpt seg belte, cder og AC/DC-figurer, mens jeg handlet toalettsaker på Boots og solbriller på Solaris.

Kvelden nærmet seg, og vi var mette av shopping. Lars hadde fått vasket bilen mens vi var og handlet, men han var misfornøyd med at det ikke gikk an å få sånn service på Domus hjemme. På hjemveien ble det en del interessante veivalg, og plutselig hadde vi rotet oss inn i et boligstrøk, og hovedveien var ikke å se. Vi fikk iallfall en morsom rundtur i lokalsamfunnet, og gleden var stor da vi endelig fant D-ringen igjen.

Vi fant utrolig nok fram til Marriott til slutt, og jeg håper Lars og Grete kom seg trygt hjem til Mesaieed.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar