lørdag 22. august 2009

Man vet man bor i Qatar når...

...man hører: "Det var ikke så varmt, det var bare såvidt over 40 grader."
...man skrur kranen over på kaldt når man skal ta seg en god og varm dusj.
...man er vant til å komme seg over i høyrefilen når en rakett kommer bak en og blinker febrilsk med langlysene.
...man allierer seg med naboen for å dra sammen på nærbutikken så man slipper å være det eneste hunkjønnet i mils omkrets.
...man setter av hele dagen for å dra på butikken og handle matvarer.
...det er for varmt til å dra og bade.
...man ikke husker hvordan det var å gå ut av bilen og fylle bensin selv.
...man smugspiser under Ramadan.
...man snakker mer engelsk enn norsk til daglig.
...man finner en lur kjørerute bare for neste uke å finne ut at den er stengt på grunn av veiarbeid.

lørdag 8. august 2009

Ett års bryllupsdag!

Lørdag 08. august var det ett år siden Roger og jeg giftet oss. Det ble markert ved at vi spiste middag på en hyggelig libanesisk restaurant ved Al Cornice. Jeg fikk et nydelig gullkjede i bursdags- og bryllupsdagsgave.


Restauranten er omgitt av lyssøyler som skifter farge:

Det er ingenting å si på utsikten:

Champagnebrunch


På Marriott hotell er det en tradisjon med brunch-buffet på fredager og lørdager. Da vi bodde der i januar, var vi så lei av buffet og restaurantmat at vi bare sveipet innom for å få i oss noen brødskiver (ok, litt mer enn det), så vi fikk liksom ikke med oss selve moroa. Derfor bestemte vi oss for å bli med da det ble avtalt på Qatalum å møtes til bubbly brunch denne fredagen.Bubbly brunch består rett og slett i å spise og drikke så mye man orker. For en viss sum får man forsyne seg fra en enorm buffet, og man kan drikke så mye boblevann man bare orker. Med matretter fra Asia, Hellas, Mexico, arabisk, sjømat, kontinental, et enormt dessertbord og så videre, samt bunnløse champagneglass, sier det seg selv at dagen ble bra. Den endte ikke før 20.30, etter tidenes tidligste "nachspiel" i Al Wakra, så man kan trygt si at vi utnyttet brunchen til det fulle!

søndag 2. august 2009

Vår lille hageflekk

Da vi kom tilbake fra Norge, ble det raskt åpenbart at bakhagen ikke akkurat var i tipp-topp stand. Vi hadde satt opp et slags partytelt i vinter, men det tålte ikke alle stormene, så nå var det til nedfalls. Og tre uker uten vedlikehold hadde ført til masse sand og søppel i krokene.

Ikke så imponerende, nei?

Så da var det bare å brette opp ermene og begynne å rydde. Vi skrudde ned "teltet", feiet og spylte plassen og vasket hagemøblene. Qatalum spanderer 1500 riyal for å kjøpe planter og blomster til bakhagen, så vi dro på Plant Masterd [sic] og kjøpte trær og "cactos".

Om jeg får si det selv, så ble resultatet minst 70% finere!