tirsdag 28. april 2009

Et yrende dyreliv

Før vi skulle reise til Qatar, ble vi fortalt at det ikke var så veldig mange dyr i Qatar. Kanskje noen dromedarer, eventuelt noen skorpioner ute i ørkenen. Jaggu tok de feil, for her spretter det opp de herligste husdyr som ingenting. Naboen har kakerlakker (ok, én kakerlakk) på kjøkkenet, jeg har en horde med maur på kjøkkenbenken og rotter jogger rundt i gatene og har seg. Jonny var skikkelig tøff da han løp rundt med kosteskaftet og prøvde å jage vekk rotter fra understellet på bilen i går kveld. Management har lagt ut rottegift, så vi får håpe det hjelper.

I dag kom jeg ned til en gjenglemt smørkniv med jordbærsyltetøy på, og en gjeng med overlykkelige maur som storkoste seg på den. Da var det nok (ok, det var nok for to uker siden), og jeg fikk Roger til å kontakte pestkontrollen. De skal komme og gasse huset, men da er jeg heldigvis vel hjemme i Norge. Lurer på hvilke kosedyr som møter meg når jeg kommer tilbake?

mandag 27. april 2009

Olaf, du må vakne! India-narane kjem!

Her i Qatar består 90% av befolkningen av fremmedarbeidere, og størsteparten av dem er fra India, Nepal, Pakistan og Filippinene. Gudene må vite hva de driver med i ukedagene, men på fredag er det kun én ting som gjelder: Å sitte i rundkjøringer og ta seg ut. Og når de ikke sitter i rundkjøringen, går det i å krysse veien, helst der fartsgrensen er 100 km/t og det er mer enn to filer. Det er rett og slett merkelig at det er flere indere igjen i India, når man ser hvor gloherske de er på å hive seg ut foran nærmeste Landcruiser.

Ellers koser de seg også med å kjøre rundt i globusser, hvor de stirrer på alt og alle rundt seg. Helst hunkjønn, men kresne kan man ikke akkurat kalle dem. En fire-fem timers stirring pr dag, og inderen kan legge seg med et smil om munnen.

Gamle venner, nye venner

Noe av det morsomste ved å flytte til et nytt sted er å bli kjent med nye mennesker. Vi er så heldige at vi har både gamle kjente og nye venner på samme sted. Det kan bli riktig så multikulturelt til tider, med folk fra både Norge, Sør-Afrika, Portugal, Australia, Ghana og Qatar.

Noen av de vi har blitt best kjent med er selvfølgelig naboene fra Årdal, Tove og Jonny, og lenger opp i gata bor Jolene og Sergio fra Sør-Afrika/Portugal. Vi har til og med blitt kjent med Nasser fra Qatar, via Jonny og Tove som møtte ham på previsiten i november i fjor. Og selvfølgelig har vi ikke glemt våre norske helter Odd Roar, Hans og Ingebrigt. En kveld på puben er jo nesten som å være på Rallar'n, med alle sunndalinger som er der.

Det kommer iallfall til å være veldig trist å flytte herfra igjen, så vi får prøve å holde kontakten så godt vi kan.