lørdag 21. mars 2009

DJ Tiësto in Doha!

Forrige uke fikk Roger nyss om at det skulle være Beach Party med DJ TiëstoIntercontinental Beach i Doha. Jeg har aldri vært noen fan av denne fyren, hadde vel knapt nok hørt navnet før. Men Roger mente bestemt at dette var noe vi måtte få med oss, så jeg tenkte "whatever" og bestemte meg for at det sikkert kom til å bli en opplevelse selv om jeg ikke var så interessert i musikken.

Halleluja, jeg angret ikke på det! Torsdag 12. mars troppet vi (altså jeg, Roger, Ingebrigt Bøe, Odd Roar Horvli og Hans Thomas Mahle) opp med VIP-billetter på beachen, fikk gullarmbånd og fikk gå inn på VIP-tribunen, hvor vi satt ca 50 cm fra baren og 50 meter fra scenen. Det var ikke så mange mennesker der, men vi satte oss ned (i egen sofa med bord og blomsteroppsats, fancy) og nøt lysshowet, øl og drinker. Oppvarmingsdjen var bare sånn passe, så vi tenkte at det ikke kom til å bli så veldig mye bedre da denne Tiëstoen kom. Men sannelig tok vi feil! Da han begynte å spille, var det en enorm folkemasse foran scenen, og alle var i storslag. Vi hadde på dette tidspunktet blitt ganske bra i formen selv, og det var kjempegøy å stå der sammen med så mange glade og feststemte mennesker og bare danse, prate og le.

Klokka halv to var det slutt på musikken, og etter en del om og men fikk vi praiet en Jaguar (ja, fint skal det være når man er VIP), og det var en småsliten gjeng som endte opp i Mesaieed en gang utpå morgenkvisten.

Har du sjansen, dra absolutt på beach party! (Men ikke drikk mer enn fem Bullfrog Cocktails, jeg bare nevner det!!!)

Hjem, kjære hjem!

Da har vi etter diverse hotellopphold og flytting hit og dit endt opp i Mesaieed, eller gokk, huttiheita, evt. der ingen skulle tru at nokon kunne bu. Det er iallfall reaksjonene når vi forteller Doha-bøgg hvor vi bor. Tre mil er visst utrolig langt i Qatar-målestokk, men det er jo et lite land, så det skal vel ikke så mye til.

Utenfor allfarvei eller ikke, her trives vi godt! Huset er helt perfekt, og (bank i bordet), vi har ikke hatt en eneste lekkasje eller annen form for feilkakk! Det eneste vi mangler, er hagemøbler. De skulle visst komme i slutten av februar, men nå er det visst slutten av mars som gjelder. Vi får se.

Dagene går utrolig fort. Roger er på jobb fra søndag til torsdag, og jeg er hjemme og studerer. På kveldstid er det tennis, swingkurs, turer inn til Doha, strikkeklubb og ellers vanlig latskap som gjelder. Vips, så er det torsdag og helg igjen. Med denne farten er det ikke lenge før vi står der og skal flytte hjem!

(Bilder kommer etterhvert, får se om mobilmodemet bestemmer seg for å være venn med meg en dag!)

The Pearl

Heisann, er det en blogg her og, ja? Den har visst blitt sørgelig forsømt i det siste pga. flytting og mangel på nett, men vi prøver igjen!

En lørdag for noen uker siden tok Roger og jeg oss en liten utflukt ut til The Pearl. Dette er en menneskeskapt øy på vestsiden av Doha, formet som en østers med en perle inni. Dere har kanskje hørt om palme- og verdenskart-øyene som bygges i Dubai, og i kjent stil kan ikke Qatar være dårligere. Grunnen til at øya heter The Pearl, er at perledykking var Qatars hovedindustri før de fant olje og gass. Øya er fortsatt under bygging, men det er deler av den som er ferdig og åpen for ferdsel. Denne øya er det eneste stedet i Qatar hvor utlendinger har lov til å kjøpe eiendom, og jeg kunne gjerne tenkt meg en leilighet her! Det er vel bare urlitegrann utenfor rekkevidde av vår lommebok.

Her kan man spasere på strandpromenaden og besøke kaféer og restauranter, eller shoppe i butikker som Armani, Hermés, Bvlgari og Ferrari... Hehe, det ble bare kaffe på oss.

(Flere bilder kan sees på Facebook.)