søndag 11. januar 2009

Ørkenkjøring

På lørdag var planen klar: Vi skulle kjøre til sealine i Mesaieed og prøve kjøring i sanddynene. Det er ikke mye natur her i Qatar, så ørkenkjøring er det nærmeste man kommer naturopplevelser som ski- og fjellturer.

Lars hadde plukket opp Jason Workman, og sammen kom de og hentet oss på Marriott lørdag morgen. Da vi kom fram til "ørkenkanten" i Mesaieed, måtte vi stoppe og slippe ut en god del luft av dekkene. Hvis man kjører med dekkene fulle av luft, setter man seg fast i sanddynene, og det er fare for å vippe sidelengs. Lars var sjåfør, og etter "deflating" bar det rett opp på nærmeste sanddyne. Det var spesielt og vakkert å se hvor uendelig ørkenen er, og jeg er glad vi hadde kompass i bilen, ellers tror jeg aldri vi hadde funnet veien tilbake.

Etter litt prøving og feiling (Roger og Jason måtte blant annet dytte bilen ut av en løs-sand-dump), fant vi en passelig "vei" innover i ørkenen. Der fant vi etterhvert noen innsjøer, og Jason kunne konstatere at ja, det var saltvann. Det var kanskje ikke så rart, for like bak lå havet. Stranden var milelang, så det skulle ikke være noe problem å finne en usjenert plass her. Vannet var iskaldt, så det ble ikke noe bading.

Returen gikk heldigvis godt pga. kompass i bilen, og på veien hjem fra Mesaieed fikk vi øye på noen lokale helter vi måtte stoppe og hilse på: Dromedarer. Det er noe annet enn elg og hjort.

1 kommentar:

  1. Jan/Grete

    Koslig innlegg med fine bilder-tekst.Det ser ut som dere har det kjempefint/lang ferietur!!!
    Skal hilse fra pus og pusepasser-alt står bra til.Klem fra oss:)

    SvarSlett