onsdag 14. januar 2009

En kveld i souken

Endelig fikk vi samlet oss slik at vi kunne ta en tur i souken for å prute og handle. Souk er betegnelsen på et marked, og det finnes flere sliker souker i Doha. Den vi skulle til er den gamle souken, hvor man kan få kjøpt alt fra klær og sko til kjøkkenutstyr og suvenirer.

Med på turen var Tove Neset og Cecilie Gildseth fra Årdal. Mannfolka fikk være hjemme i dag mens vi tok kort og penger og praiet en av hotellets "limousiner". Sjåføren, som var fra Filippinene, var veldig interessert i å høre om hvordan været var i Norge, men da han fikk høre at det hadde vært 7 minus i Årdal i dag, fikk han bakoversveis.

Souk-området er stort, med mange spennende smug og gater, og her er det et enormt spekter av synsinntrykk, lyder og lukter. Vi fant både gull, klokker ("ekte Rolex"), abayaer og dishdasher, kjoler, sjal, kjøkkenutstyr, kurver, vannpiper og sko. Tove og Cecilie raidet en kjolebutikk for tre kjoler hver, og jeg tror innehaveren etterhvert ble smått fortvilet over kravene om størrelser, farger og fasonger. Nesten alle varianter ble prøvd, med vekslende hell.
Pruting måtte selvfølgelig til, men kjøpmannen var hard, så det ble som regel bare fem riyal i rabatt.

Etter noen timers trasking ble vi enige om å sette oss på en kafé og ta en kopp kaffe, og det var godt å varme seg på kaffe mokka, terrassevarmer og nyinnkjøpte pashminasjal (50 kr stykket, røverkjøp). På utekaféen i soukens hovedgate kunne vi se lokale helter som røyket vannpipe, barn som fikk en ridetur på esel og selvfølgelig menn som fulgte fotballkamp på storskjerm. Ikke så ulikt hjemme likevel, altså.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar